Uhapšeni odgovorni u klubu Musk Machine zbog masovne noćne žurke


Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužioca u Beogradu, određeno je zadržavanje trojici odgovornih za žurku u klubu “Musk machine” na beogradskom Tašmajdanu.

Na sinoćnoj žurki zatečeno je više od 700 gostiju, i pored mera zabrane rada ugostiteljskih objekata posle 20 časova i masovnih okupljanja.

Zadržavanje do 48 određeno je direktoru G.M, vlasniku L.D. i osnivaču F.A. ovog kluba, u kom roku će biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Oni se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Za ovo delo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Posle saslušanja tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju.

ČITAJTE:  Nepoznata osoba polomila izlog Prajd Info Centra

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula vršeći kontrolu da li ugostiteljski objekti poštuju mere Vlade odnosno zabranu rada posle 20 časova.

Tužilaštvo, komunalna milicija i policija apeluju da se poštuju mere Vlade i ministarstva zdravlja, koje su donete zbog pandemije, a u suprotnom reagovaće se kao i sinoć.

Tužilaštvo ukazuje da je sve do sinoć u situacijama kada se kratko prekrši mera zabrane rada ili ako je bilo malo više ljudi od dozvoljenog tužilaštvo, te situacije kvalifikovalo kao prekršaj.

“Ova masovna žurka, u toliko sati je nezamislivo, bahato i drsko ponašanje, pa je akcija komunalne milicije i policije i nalog tuzilastva jedino adekvatan”, poručuju iz tužilaštva.

ČITAJTE:  Nepoznati mladić fizički nasrnuo na obezbeđenje „Prajd info centra“

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.