U Sarajevu održana treća Parada ponosa


U Sarajevu je završena treća po redu Parada ponosa u BiH održana pod sloganom “Porodično okupljanje!”, a policija je saopštila da incidenata nije bilo.

Učesnici su se okupili ispred Večne vatre odakle je povorka prošla ulicama Maršala Tita i Zmaja od Bosne do bine koja je postavljena između Historijskog i Zemaljskog muzeja.

Učesnici su nosili transparente na kojima je pisalo “zakoni za sve porodice”, “etikete su za odeću”, “nisam kriv što sam kvir”, “naša ljubav nije greh”, “zaslužujem život bez nasilja”, “porodica je gde je ljubav”, “porodice marširaju ponosno” i “neka ljubi ko god koga hoće”, prenela je Fena.
Organizatori su istakli da ih raduje da u Bosni i Hercegovini postoje roditelji koji bezuslovno vole svoju LGBTIQ+ decu i priznaju njihovu autonomiju, ohrabruju njihovo istraživanje autentičnosti, te ih tako oslobađaju i puštaju u život, pritom ne zatvarajući im vrata i ne uskraćujući im mogućnost vraćanja.

ČITAJTE:  Predsednica Mađarske stavila veto na zakon o cinkarenju gej parova

Iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo potvrđeno je da za vreme trajanja Parade ponosa nije zabeležen nijedan incident.

Tokom dana na ulicama je bio prisutan značajan broj policijskih službenika, a u delu centra Sarajeva saobraćaj je bio obustavljen i ulice blokirane.

Izvor: EuroNews


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.