Trudni muškarac u reklami za Кelvin Кlajn


Američki globlano poznati modni brend Кelvin Кlajn našao se na meti kritika nakon što je objavio reklamu o “novoj stvarnosti” u kojoj su između ostalog glavni akteri transrodni par, odnosno transrodni muškarac u devetom mesecu trudnoće.

Кelvin Кlajn je fotografije za reklamu donjeg veša objavio na Instagramu, na Dan majki, a na njima su prikazane porodice u “sirovom i autentičnom obliku” – od majke koja doji bebu iz mešovitog braka do transrodnog para koji čeka prvo dete, a kojom je kako kaže, želeo da “ukaže na realnost novih porodica”, prenose brojni mediji. Međutim, slike raznolikih novih porodica izazvale su nezadovoljstvo kritičara, među kojima su pojedini čak naveli da više ne žele da kupuju, niti da vide išta što nosi naziv Кelvin Кlajn.

ČITAJTE:  Kontroverzni zakon u Škotskoj i sloboda govora

Uprkos tome što je trudnoća sve češća među transrodnim muškarcima, neki od 22 miliona pratilaca brenda donjeg veša na Instagramu postavili su za zadatak da povrate zastarelu transfobičnu retoriku u odeljku za komentare, navode mediji.

Na slikama, Roberto, transrodni muškarac, pokazuje svoj trudnički stomak dok pozira sa transrodnom suprugom Erikom.

Možemo da imamo decu biološki ili iz srca… naše mesto je da volimo i da budemo voljeni, naveo je par.

Transfobicni komentari ispod objave na Instagramu kritički su nastrojeni prema odluci kompanije CК da u reklamu uključi sve vrste porodica, uključujući Roberta i Eriku. Reči poput “blokirano”, “otkazano” i “nikad više ne kupujem“, našle su se među komentarima tog modnog brenda na Instagramu.

ČITAJTE:  Zvezda serije „Euforija“ ne želi više da glumi trans uloge

Brojni kritičari su i na Tviteru podelili svoje uverenje da transrodni muškarci ne mogu ili ne bi smeli da zatrudne i imaju decu. Кelvin Кlajn je povodom kritika na Instagramu pozvao ljude da privhate platformu kao inkluzivnu, uz poštovanje prema okruženju i pravu svakog pojedinaca na izbor.

U modnoj kući Кelvin Кlajn tolerišemo sve osim netolerancije – svaki netolerantni komentar biće uklonjen, a svi nalozi koji imaju izlive mržnje mogu biti blokirani, naveo je Кlajn i naglasio da se u kompaniji raduju nastavku pozitivnog i inkluzivnog dijaloga u partnerstvu sa zajednicom. Кako navodi Indi100, dodatak britanskog ”Indipendenta”, Кelvin Кlajn je bio pod lupom jer nije dovoljno uključivao različite modele i priče u svoje kampanje.

ČITAJTE:  Autovao se niški glumac Uroš Milojević

Tokom poslednjih pet do 10 godina, kompanija se potrudila da obezbedi da više raznolikih ljudi bude obuhvaćeno reklamama, piše Indi100.

Izvor: Dnevnik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.