Sveštenik pozvao vernike da se mole da princ Džordž bude gej

Neka Gospod blagoslovi princa da, kad poraste, pronađe ljubav finog i mladog gospodina za brak, poručio Kelvin Holdsvord.

Hrišćani treba da se mole da britanski princ Džordž bude gej kako bi naterao crkvu Engleske da dozvoli istopolne brakove.

Ovo je čudna poruka anglikanskog sveštenika Kelvina Holdsvorda koja je zgranula britansku javnost, u kojoj je četvorogodišnji Džordž treći u redu za nasleđe prestola.

Kletva zle vile

– Vernici, molite se da Gospod blagoslovi Džordža, sina vojvode i vojvotkinje od Kembridža, da kad poraste, pronađe ljubav finog i mladog gospodina – poručio je Holdsvord, upravnik katedrale Svete Marije u Glazgovu.

On je objasnio da očekuje da je kraljevsko venčanje dva muškarca za nekih 25 godina jedini način na koji bi crkva Engleske promenila svoj odnos prema homoseksualcima.

– Ovakva poruka je neprijatna i duboko nehrišćanska. Ova molitva je teološki ekvivalent kletve zle vile u nekoj od bajki. Moliti se da princ Džordž odraste na taj način, posebno kada je deo očekivanja od njega da dobije biološkog naslednika sa ženom koju voli, jeste moliti se da on podriva svoju ustavnu i ličnu ulogu – rekao je Gavin Ašenden, bivši kapelan kraljice Elizabete II, Džordžove prabake.

Razvod i crkva

Inače, molitva o malom princu objavljena je nakon vesti da će se njegov stric Hari venčati sa glumicom Megan Markl. Crkva Engleske je do 2002. godine zabranjivala crkvena venčanja osoba koje su već imale jedan brak iza sebe, a sada će sam kanterberijski nadbiskup venčati princa Harija sa već razvedenom Megan, koja će istovremeno napustiti katoličku veru.

Izvor: Kurir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.