Stiže srpski gej film “Operacija vazelin”


Domaći dugometražni film “Operacija vazelin” dobio je 3.800.000 dinara na konkursu Filmskog centra Srbije, a svoje veliko oduševljenje nije krio Predrag Azdejković urednik gej magazina Optimist, direktor i selektor Filmskog festivala Merlinka i predsednik Gej lezbejskog info centra.

U domaćoj komediji “Ćao, inspektore!” iz 1985. godine gledali smo Nikolu Simića u ulozi homoseksualca Mikija čiji je pseudonim Pedro de la se Naguzi.

Hit scene strejt inspektora Božidara Kovačevića Bokija kojeg glumi Bata Živojinović rado su citirane decenijama kasnije, pa čak i u redu u apoteci kroz glavu prolazi nekoliko puta izgovarana šifra “Imate li vazelin?”, a kupcima može da bude vrlo nelagodno.

Sada je radni naslov ovog filma ipak “ugledao svetlo dana” jer će biti ime novog ostvarenja reditelja Nikole Ljuce u kom će biti obrađena rodna i pitanja identiteta, i on obećava zabavu i domaćoj i stranoj publici. U ekipi je i Azdejković, koji je uveliko počeo promociju na društvenim mrežama.


Uprаvni odbor Filmskog centrа Srbije usvojio je predloge Konkursnih komisija Filmskog centra Srbije, te dodelio finаnsijskа sredstvа odabranim projektimа, među kojima se našao i dugometražni Ljuce u kategoriji sufinansiranja domaćih dugometražnih dokumentarnih filmova.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

– Stigle su nam lepe vesti iz Filmskog centra Srbije… Snimanje može da počne! – objavio je Azdejković na Tviteru.

Film pretenduje da bude prikazan na Berlinskom festivalu, a zbog tematike kojom se bavi očekuje se i dobra distribucija. Naime, tema filma je homoseksualne prirode i predstavlja, kako je navedeno, zabavno i edukativno putovanje.

“Operacija vazelin” dobila je skoro četiri miliona dinara. Pa “ćin-ćin”, što bi rekao Pedro.

Izvor: Telegraf


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.