Šta raditi kada dete kaže da je gej?

Za neke roditelje poteškoće nastaju kada njihovo dete otkrije da je sklono istom polu, da je gej ili da je biseksualno. Neophodno je da znate kako da reagujete u takvim situacijama jer vaše dete će trebati vašu pomoć.

Prvo što morate da znate je da niste sami. Mnogi roditelji prolaze kroz takve sitruacije sa svojom decom i ne znaju kako da sa njima razgovaraju, kako da ih uvere da sa njima mogu otvoreno da razgovaraju o svemu.

Doktorka Lori Bet Bisbej otkriva kako da svom detetu date najbolji odgovor na sve što ga u vezi seksualnosti “muči” i šta trebate da uradite.

Odgovorite sa mnogo bezuslovne ljubavi

Dete mora da zna da ga vi mnogo volite. Imajte na umu da je vaše dete verovatno mnogo zbunjeno i uplašeno svojim priznanjem, kao i pričama o zlostavljanju dece koja su poput njih od strane vršnjaka. Pokažite im da ih vi volite i ne osuđujete njihov izbor i da njihovo priznanje ne umanjuje vašu ljubav.

Ne ispitujte njihovu seksualnost

Nemojte ispitivati vaše dete o njegovoj seksualnosti pokušavajući da shvatite kako je uopšte došlo do toga da se ono izjasni kao gej. Biće dosta vremena za to kasnije, a sada pokažite interesovanje za njihovog partnera ako ga imaju ili kako možete da pomognete da se dete oseća ugodnije i bezbednije u situaciji u kojoj se našlo.

Idite u savetovalište ako vam je to potrebno

Ako imate problem da prihvatite da je vaše dete gej, možda je vreme da zakažete razgovor kod nekog psihologa koji će vas naučiti kako da se nosite sa situacijom na najzdraviji način. Nema ničeg lošeg u priznanju da vam treba pomoć. Kontaktirajte nekoga ko vam može pomoći da se sa celom situacijom nosite sa lakoćom i da razvijate odnos sa svojim detetom koje je istupilo sa svojom seksualnošću.

Izvor: Telegraf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.