Šetamo uprkos zabrani: Objavljena nova ruta EvroPrajda


Organizatori Evroprajda saopštili su novu rutu šetnje planirane za sutra – od Ustavnog suda do Tašmajdana. Takođe, oni su Vladi Srbije predlai peticiju od 27.000 potpisa u kojoj se traži od predsednika i premijerke Srbije da “omoguće održavanje Evroprajda 2022 onako kako je prvobitno planirano”.

– Okupili smo se ovde svi zajedno, sa našim kolegama i predstavnicima Evropske asocijacije prajdova. Mi smo sada predali peticiju sa 27.000 potpisa kojom se traži od predsednika i premijerke države da omoguće održavanje “Evroprajda 2022”. To je ono što smo do sada uradili i insistiramo da se Prajd održi u formatu u kom je i planiran – rekao je Goran Miletić, jedan od organizatora.

ČITAJTE:  Irak uveo 15 godina zatvora za istopolne brakove

On je pomenuo i korake koji se tiču same sutrašnje šetnje, koju je inače zabranilo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

– Šetamo uprkos zabrani. Mi ćemo danas, nadam se, predati Ustavnom sudu žalbu na odluku. Simbolično ćemo se okupiti ispred Ustavnog suda, a onda ćemo nastavati Bulevarom Kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina i onda Tašmajdan, kazao je Miletrić.

Kako je naveo, za večeras i sutra u 18 sati planirani su koncerti na Tašmajdanu u okviru manifestacije Evroprajd 2022.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.