Seka Aleksić kritikovala litije i podržala LGBT: Nije hrišćanski suditi


Pevačica Seka Aleksić, koja je između ostalog poznata kao pravoslavka koja često ističe to da odlazi u manastire, praznuje verske običaje i slično, osudila je jučerašnje litije koje se protive održavanju EuroPrajda u Srbiji.

Seka Aleksić je podelila video litija uz snažnu poruku i podsećanje na prave hrišćanske vrednosti.

„Ako se već neko brani na ovaj način, sa litijom i sa ikonama, trebalo bi da zna osnovne stvari, a to je da ne osuđuješ nikoga da se tebi ne bi sudilo! Ako voliš Gospoda i sve što je stvorio onda zaista voli, dozvoli svakome da dobije svoju šansu za pokajanje“, napisala je Seka u inicijalnom tvitu.

Potom je nastavila…

ČITAJTE:  Nevladine organizacije traže rezultate istrage slučaja torture LGBT osoba

“Vera je ljubav, i ništa drugo. Nažalost, izgleda da ne mislimo svi isto tako pa sebi dozvolimo da nekoga nazivamo smećem i fekalijama. A sutra, možda ti baš taj peder koga osuđuješ pruži ruku spasa u nekom momentu. Kad bi se bavili sobom, a ne ko sa kim spava u krevetu ovaj svet bi bio mnogo bolji. Pred Bogom smo svi isti. “, napisala je Seka Aleksić.

Njen potez pohvalio je i direktor Beograd Prajda Marko Mihailović, a Seka je podelila njegov tvit na svom profilu.

ČITAJTE:  Policajci vršili torturu i seksualno zlostavljanje dve LGBT osobe u Beogradu

“Veliko poštovanje za Seku Aleksić – ovako se poštuju hrišćanska načela a ne osuđivanjem, mržnjom i pozivanjem na nasilje! Javne ličnosti imaju veliki uticaj na društvo i važno je da stanu na stranu slobode, ljubavi i mira! 17.09. u 17h – vreme je i važno je!”

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.