“Scene” – Ana Ćurčin izdala prvi album primenjene muzike


Beogradska muzičarka Ana Ćurčin je godinama komponovala muziku za pozorište, film, video igre, reklame. Izbor muzičkih opusa predstavlja na svom prvom albumu primenjene muzike “Scene”, koji je od danas dostupan na svim digitalnim striming platformama. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Na albumu “Scene” Ana peva na srpskom, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osećanja.

Zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave “Svedobro”, “Kiri i Klodel” i “Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove “Zaveštanje” i “Las Distancias”, video igru “Golfclub: Wasteland”, serijal „Klavirsko nebo“, televizijske reklame, kao i kompozicije koje su nastale u sklopu saradnje sa Ansamblom „Kolo“.

ČITAJTE:  Nedopustive izjave ministra Malog o seksualnoj orijentaciji

Na bandcamp izdanju se nalaze dve bonus pesme: dva demo snimka pesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje će izazvati veliku pažnju. Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota delo je mlade umetnice Ene Jevtić.

Najstarija pesma na “Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta “Dreams” – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, “Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za “Klavirsko nebo #3”. Na albumu se nalaze i dva tradicionala, “Lastavice, lasto” – saradnja s Ansamblom „Kolo“ i prekrasna pesma “Oj, Savice” koju je Ana otpevala za dokumentarni film “Zaveštanje”.

ČITAJTE:  Danas u Beogradu protest podrške ruskoj LGBT zajedinici

Retko se dešava da se umetnik potpuno “otkrije” pred svojom publikom, a “Scene” su upravo to – ulazak u intimni svet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.