Robert Ugrina: Odmah sam pristao glumiti ženu, a najteže mi je bilo nositi grudnjak

Znate ga kao Kizu iz “Metastaza”, vjerojatno ste ga primijetili u “Ustavu Republike Hrvatske” kao Damira Pivca, glumio je i u serijama “Crno-bijeli svijet”, “Zakon!” i “Zlatni dvori”, ali Roberta Ugrinu publika će sad vidjeti u potpuno drugačijem izdanju. Štoviše, moglo bi se dogoditi da ga uopće ne prepoznate. U filmu “Lavina” redatelja Stanislava Tomića Ugrina glumi – Lidiju.

“Stanislav Tomić nazvao me oko 22-23 sata i pitao mogu li odmah doći do Krce (Mario Marko Krca, scenarist i snimatelj, op.a.). Rekao sam da sam već u pidžami i da bih radije da pivo popijemo sutra. ‘Ma ne, trebamo te hitno za ulogu u filmu i da, igraš ženu!’ Sjeo sam u auto i krenuo. Mislim da sam tamo vozio u prvoj brzini…”, kaže Ugrina, koji ni sam nije siguran kako je došlo da takvog castinga, prvog u hrvatskoj kinematografiji. Osim njega, u filmu igraju Ksenija Marinković, Stojan Matavulj, Ana Maras Harmander, Sarta Stanić, Borko Perić, Žarko Radić, Nina Violić, Goran Grgić…

Film počinje sprovodom izvjesnog Franje, koji je nestao u lavini prije godinu dana u švicarskim Alpama. Proglase ga mrtvim, a pokapaju ga njegove dvije supruge, Lidija i Angelina. Sa svakom Franjo ima kćer, a sve četiri žive u jednom stanu. No, Franjo se vraća, i to sa svojim – dečkom…

“Ne znam kako se dogodio takav casting. Očito su se sve glumice uplašile uhvatiti u koštac s našom najboljom glumicom Ksenijom Marinković pa su zvali mene. Odmah sam prihvatio”, kroz smijeh kaže Ugrina. S obzirom na to da nije baš imao vremena za pripremu svoje prve ženske uloge, oslonio se, kaže, na ženski dio glumačke postave.

“Puno su mi pomogle svojim savjetima i hvala im na tome”, kaže Ugrina. Što se tiče odrađivanja uloge, najgora mu je bila trema.

“A da sam žena grudnjaci sigurno ne bi imali mjesta u mom ormaru”, rekao nam je Ugrina. Njegova supruga već je vidjela film.

“U prvih nekoliko minuta mislila je da se radi o nekoj drugoj ženi, ali nakon toga se nije prestala smijati”, kaže ovaj Zagrepčanin.

Robert Ugrina kaže da se osjeti da se hrvatski film polako budi u posljednje vrijeme.

“Istina, to se događa polako, ali super da je to krenulo. Ima toliko mladih ljudi koji su napokon, zahvaljujući jeftinijim medijima došli do mogućnosti da pokažu, kažu što misle, kako vide film…. Naravno, to onda otvara prostor za nove uloge”, kaže Ugrina, koji trenutno snima novu HRT-ovu humorističnu seriju “Ko te šiša”.

“Iako smo tek počeli super se snalazimo. Imali smo dosta vremena za pripreme, polako smo izgradili svoje likove, savladali taj zadatak i sad guštamo”, kaže Ugrina.

Ovaj film možete pogledati u okviru Merlinka festivala u četvrtak 7. decembra 2017. u 21:00 u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

Više informacija možete pronaći OVDE.

Izvor: 100posto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.