Rekordan broj otvorno gej poslanika u izraelskom parlamentu

Prošle godine Amir Ohana, iz stranke Likud premijera Benjamina Netanijahua, postao je prvi izraelski gej ministar, a bio je imenovan za vršioca dužnosti ministra pravde

Član izraelske Plavo-bele stranke alternativnog premijera Benija Ganca, Joraj Lahav-Hercano, postaće šesti javno deklasirani gej poslanik kada položi zakletvu sledeće nedelje, čime će Izrael postati zemlja sa rekordnim brojem otvoreno gej poslanika.

Lahav-Hercano će zameniti jednog od pet predstavnika plavo-belih koji su juče podneli ostavke prema novom zakonu, koji omogućava poslanicima koji su i ministri da odustanu od svojih mandata, a ostanu u novoformiranoj vladi, javlja BBC.

Prošle godine Amir Ohana, iz stranke Likud premijera Benjamina Netanijahua, postao je prvi izraelski gej ministar, a bio je imenovan za vršioca dužnosti ministra pravde. Trenutno je ministar za javnu bezbednost.

Izrael ima najprogresivniji stav prema LGBTK osobama na Bliskom Istoku, uprkos protivljenju nekih konzervativnih slojeva društva, podseća BBC.

Izvor: Telegraf.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.