Rekordan broj otvorno gej poslanika u izraelskom parlamentu


Prošle godine Amir Ohana, iz stranke Likud premijera Benjamina Netanijahua, postao je prvi izraelski gej ministar, a bio je imenovan za vršioca dužnosti ministra pravde

Član izraelske Plavo-bele stranke alternativnog premijera Benija Ganca, Joraj Lahav-Hercano, postaće šesti javno deklasirani gej poslanik kada položi zakletvu sledeće nedelje, čime će Izrael postati zemlja sa rekordnim brojem otvoreno gej poslanika.

Lahav-Hercano će zameniti jednog od pet predstavnika plavo-belih koji su juče podneli ostavke prema novom zakonu, koji omogućava poslanicima koji su i ministri da odustanu od svojih mandata, a ostanu u novoformiranoj vladi, javlja BBC.

Prošle godine Amir Ohana, iz stranke Likud premijera Benjamina Netanijahua, postao je prvi izraelski gej ministar, a bio je imenovan za vršioca dužnosti ministra pravde. Trenutno je ministar za javnu bezbednost.

ČITAJTE:  Tajland usvojio Zakon o istopolnim brakovima

Izrael ima najprogresivniji stav prema LGBTK osobama na Bliskom Istoku, uprkos protivljenju nekih konzervativnih slojeva društva, podseća BBC.

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.