Problemi i potrebe LGBT populacije na treningu Komisije za rodnu ravnopravnost


Asocijacija “Duga“ iz Šapca uz podršku Kancelarije zaštitnika građana, održala je jednodnevni trening za članove Komisije za rodnu ravnopravnost grada Kragujevca kome je prisustvovala i Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Tema treninga bili su problemi i potrebe LGBT populacije. Prema podacima koje je institut Batut obavio 2006. godine 33% LGBT populacije konstantno trpi nasilje, dok 91% ne prijavljuje nasilje.

Ciljevi rada i asocijacije i lokalnih samouprava, koji bi trebalo da budu integrisani u strateška dokumenata su smanjiti nasilje, smanjiti homofobiju, diskriminaciju i jačati znanja i veštine službenika za rad sa LGBT populacijom, njihovim roditeljima.

Teme današnjeg treninga bile su senzibiliosanost za specifične probleme sa kojima se suočavaju LGBT osobe, upotreba adekvatne terminologije, rodno diferenciranog jezika, saradnja lokalne samouprave sa LGBT organizacijama i civilnim sektorom generalno i prepoznavanje ove ciljne grupe u strateškim dokumentima lokalne samouprave.

ČITAJTE:  Sud u Osaki proglasio ustavnom zabranu istopolnih brakova

Izvor: Ritam grada


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.