Predstavljanje romana „Papirne disko kugle“ Dragoslave Barzut


U sredu, 21. marta 2018. sa početkom u 19 časova u protorijama Labrisa (Vojvode Milenka 7/12) biće upriličeno predstavljanje romana Dragoslave Barzut Papirne disko kugle (Red Box, Beograd, 2017).

O knjizi: …Papirne disko kugle su svakako i angažovana proza, koja – osim toga što mešajući fikciju i fakciju tematizuje položaj drugačijih, rodnih i seksualnih identiteta – na brehtovski način poziva na izlazak iz fikcije, na hrabru građansku akciju u pogledu tretmana i ostalih “poniženih i uvređenih” društvenih grupa i slojeva. Najzad, ovaj kratki roman nije ljubavni, ali jeste roman o ljubavi, ili bolje rečeno o žudnji i odustajanju od ljubavi, o njenoj stvarnoj nemogućnosti i prustovskoj mogućnosti književne evokacije ljubavi ostavljene u prošlosti.
Igor Perišić

O autorki: Dragoslava Barzut rođena je u Crvenki 1984. godine. Završila je Komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Autorka je zbirke priča Zlatni metak (2012) za koju je dobila nagradu Đura Đukanov (2011). Za priču Najduži je poslednji sat plus bonus track, dobila je prvu nagradu na regionalnom konkursu za kratku priču Izvan koridora (2011), za priču Učim psa da se vozi sa mnom na biciklu, dobila je treću nagradu na regionalnom konkursu za najbolju kvir priču (2016). Uredila je zbornik lezbejskih kratkih priča sa prostora ex-Yu Pristojan život (2013). Priče su joj prevedene na makedonski, engleski i nemački jezik. Živi u Beogradu.

ČITAJTE:  Autovao se niški glumac Uroš Milojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.