Pozvali Anu Brnabić da u Crnoj Gori sklopi partnerstvo


Queer Montenegro, crnogorska LGBT oranizacija, pozvala je premijerku Srbije Anu Brnabić da sklopi istopolno partnerstvo sa svojom partnerkom u Crnoj Gori.

Kako su naveli na svom Tviter nalogu, Pozivamo Brnabić da sklopi partnerstvo sa svojom partnerkom u Crnoj Gori, kao što to rade mnogi državljani Republike Srbije i da nakon toga one svoja prava zatraže pred sudovima u Srbiji koja je kao članica Saveta Evrope u obavezi da obezbijedi poštovanje prava istopolnim parovima.

„Premijerka Srbije je juče, nakon što je njena Vlada zabranila održavanje Euro Pride-a, izjavila da je i sama diskriminisana i nije privilegovana, te je podsjećamo da može aktivistički djelovati i zatražiti ostvarivanje svojih prava kroz pravosudni sistem“, napisali su iz Queer Montenegro i pozvali Brnabić da sklopi partnerstvo u Crnoj Gori.

ČITAJTE:  Parade ponosa u više gradova u SAD

Dodali su da Queer Montenegro pruža besplatnu pomoć i podršku svim parovima istog pola prilikom sklapanja partnerstva, kao i ostvarivanja svih povezanih prava po tom osnovu, „te je ovaj servis koji nudimo Brnabić dostupan i stranim državljanima/kama“.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.