Porodila se partnerka Ane Brnabić


Partnerka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić, Milica Đurđić, rodila je danas sina u Beogradu, potvrđeno je u kabinetu premijerke za Danas.

Milica Đurđić rodila je dečaka, a porođaj je protekao u najboljem redu, rečeno je u kabinetu premijerke Brnabić.

Dečak je dobio ime Igor.

Mnogi svetski i regionalni mediji preneli su večeras vest da se porodila partnerka premijerke Srbije Ana Brnabić, koja je večeras rodila sina Igora.

Vest agencija Asošijejted Pres (AP) i AFP preneli su, između ostalih, BBC, Vašington Post, Njujork Tajms, ABC News, Fox News, ali i portali u Mađarskoj, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Malti.

U izveštajima svetskih agencija navodi se da je partnerka Ane Brnabić Milica Đurđić večeras rodila sina i da je tokom porođaja sve prošlo u redu.

Svetski mediji podsećaju da je Brnabić prva žena i prva gej osoba u istoriji Srbije na mestu premijera, „što je bio neočekivani potez u balkanskoj zemlji gde su pripadnici LGBT populacije često izloženi maltretiranju i napadima“.

Dalje se navodi da su Brnabić i Đurđić često zajedno prisustvovale na javnim događajima kao što su koncerti i otvaranja izložbi.

„Srbija nije ozakonila gej brakove, ali bi uskoro mogla prihvatiti istopolne zajednice kao deo promena kojima se teži u približavanju ka članstvu u Evropskoj uniji“, navodi se na portalima.

BBC na svom portalu ocenjuje da je srpsko društvo konzervativno i homofobično i podseća da je u Srbiji takođe zabranjeno i usvajanje dece istopolnim partnerima dok samci to mogu bez obzira na seksualnu orijentaciju.

Vest iz srpskih medija preneli su i regionalni portali Index.hr, Klix.ba, ali i hrvatski javni servis HRT koji podseća da je premijerka Brnabić ranije danas otkazala planiranu posetu Briselu, kako je saopštio njen kabinet ne navodeći razlog.

ČITAJTE:  Čomić: Ako vam se ne sviđa istopolna zajednica, nemojte živeti u njoj

Izvor: Danas


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.