Popović: Pokušaj da se na mala vrata uvede da istopolni partneri usvajaju decu


Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže da još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić posle premijerkinog reagovanja na njegov tvit o gej slikovnici iz Hrvatske, ali je naveo da ostaje pri svom stavu i protivljenju mogućnosti da istopolni partneri usvajaju decu.

“Nikada nisam ništa ružno rekao o homoseksualcima u celom svom životu. Ja sam jedino protiv mogućnosti da se donese zakon koji bi omogućio istopolnim zajednicama da usvajaju decu”, rekao je Popović za Televiziju Prva.

Naveo je da je gej slikovnica iz Hrvatske na neki način promocija i pokušaj da se na mala vrata to uvede u Srbiju.

“Za mene je za sada ova priča završena, čekam razgovor sa premijerkom”, rekao je Popović.

Ministar Popović ustalasao je nedavno javnost komentarom da nije u redu da “Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata” u trenutku kad se Srbija bori za veći natalitet, a povodom uvoza, kako kaže, “gej slikovnica” iz Hrvatske.

Taj tvit ministra je pokrenuo brojne reakcije u javnosti, a premijerka Brnabić izjavila je da je time uvredio jedan deo građana Srbije za koje radi i koji plaćaju vladu, te najavila da će u četiri oka razgovarati sa Popovićem kako bi probala da razume njegovu izjavu.

Izvor: RTS


ČITAJTE:  Priče o drugačijem odrastanju

One comment

  1. Smešni su mi heteroseksualci kada se preko gejeva ilezbijki “bore” za natalitet u Srbiji.Kada bi manje krali kao ovaj kome dve rublje vire iz očiju, bilo bi dovoljno para da se rađaju deca, a ne ovako nepismeno da traži od lezbejki da rađaju…Izgubio kompas o tome ko je hebe da bi rađao, a ko se hebe iz zadovoljstva…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.