Peticija protiv filma o časnim sestrama lezbijkama


Film reditelja Pola Verhovena, zasnovan na životu časne sestre Benedete Karlini, trebalo je da počne da se prikazuje ovog petka.

Katolička aktivistička grupa u Belfastu pokrenula je peticiju kako bi zabranila prikazivanje filma Benedetta na Veliki petak.

“Ovaj film je prevara i ništa drugo nego očigledan napad na katoličku veru”, izjavio je za Belfast telegraf Dejmijen Marfi, predstavnik irske hrišćanske grupe.

Iako će prikazivanje normalno započeti u Irskoj i Velikoj Britaniji, Marfi je istakao da je početak prikazivanja “kalkulisana uvreda svim hrišćanima” i da je sramotno da se to dopušta na ovako bitan dan.

Naravno, film je i pre naišao na kritike vernika koji su zgroženi scenama časnih sestara koje se maze s Isusom, statuom Device Marije koja se koristi kao igračka za seks i pornografskim prikazom časnih sestara u lezbijskim scenama.

ČITAJTE:  Životna priča Karla Lagerfelda

Verhoven se osvrnuo na kritike: “Ne razumem kako ćete nešto što se dogodilo 1625. nazvati bogohuljenjem. Ne možete menjati istoriju ni stvari koje su se dogodile, a film sam bazirao na onome što se dogodilo. U ovom slučaju je glupo koristiti reč bogohuljenje.”

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.