Paris: Homoseksualnost nije prihvaćena u porodici Džekson


Paris Džekson, ćerka preminulog pevača Majkla Džeksona, izjavila je da je izlazak iz ormara za nju bio izrazito težak, zašto je porodica Džekson duboko religiozna i pomalo konzervativna, te da homoseksualnost za njih nije prihvatljiva opcija.

Ona je u emisiji „Red Table Talk“ izjavila da se sa četrnaest godina autovala svojoj porodici kao kvir, ali da su pojedini članovi porodice Džekson to teško podneli. Većina njene porodice pripada Jehovinim svedocima.

Kvir je termin koji potiče iz engleskog jezika i osamdesetih godina označavao je pogrdan naziv za homoseksualne osobe. Danas ima drugo značenje i koristi se kao naziv za celokupnu homoseksualnu, biseksualnu, transrodnu i interseksualnu zajednicu kao i heteroseksualne osobe koje sebe vide ili žive svoj život van heteropatrijarhalnih normi.

ČITAJTE:  Igor Koruga: Plesnim performansom o queer nasleđu

„Volim svoju porodicu i poštujem njihova uverenja. Ne mogu da očekujem da ostave svoja uverenja po strani samo zbog mene, okej sam sa tim“, izjavila je ona. „Dok god živim život tako da ne povređujem druge, verujem da će sve biti okej.“

„Još uvek pokušavam sve da shvatim. Moja porodica je vrlo religiozna i homoseksualnost je za njih tabu, ne prihvataju to najbolje, ne žele da pričaju o tome“, rekla je ona u pomenutoj emisiji.

Ipak, izdvojila je svoju braću – Princa i Princa Majkla II – kao nekoga ko je bio pun razumevanja prema njoj.

„Oduvek su me podržavali. Ne mogu svi da kažu da imaju braću i sestre koji su tako puni podrške“, rekla je ona.

ČITAJTE:  Šapić nastavlja sa uvredama na račun LGBT osoba

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.