Papa Benedikt potvrdio da su ga smenili gejevi


Papa Benedikt XVI prethodnik pape Franje, potvrdio je da su ga smenili gejevi. Bivši poglavar Rimokatoličke crkve, koji se povukao 2013, navodno, zbog lošeg zdravlja, objavio je knjigu u kojoj je napao homoseksualce i naveo da je njihova žrtva.

Sam naslov papine knjige, koja je u ponedeljak objavljena u njegovoj rodnoj Nemačkoj, krije priznanje, Ona se zove “Benedikt VXI – Život u kojem je postao žrtva malignog izobličavanja stvarnosti”. Benedikt XVI, kojem je svetovno ime Jozef Racinger, u svojoj knjizi krivi gejeve za “devijaciju društva”.

– Pre jedan vek svi su mislili da je apsurdno pričati o homoseksualnom braku. Danas, oni koji mu se protive, bivaju odstranjeni iz društva – naveo je bivši papa.

ČITAJTE:  Kažnjen sveštenik koji je organizovao gej orgije

Prema njegovom mišljenju ista stvar se dešava i sa abortusom i sa stvaranjem života u laboratoriji.

– Jedino prirodno za ljude jeste da se plaše duhovne snage Antihrista – piše Benedikt XVI u svojoj knizi.

Bivši papa, koji je konzervativac, veruje da su se svi urotili protiv njega zbog takvih stavova.

– Ne bih analizirao prave razloge zbog kojih ljudi žele da me ućutkaju – istakao je Benedikt.

On je inače, na čelu Vatikana bio od 2005. do 2013. kad se povukao. Bio je prvi papa koji se povukao posle 600 godina. Tada je naveo da mu je zdravstveno stanje loše i da je prinuđen da Svetu stolicu ostavi nekome drugom. Međutim, od samog početka spekuliše se da ga je na povlačenje primorao gej lobi, koji je veoma jak u Katoličkoj crkvi. Kako se svojevremeno nagađalo, među sveštenicima postoje homoseksualci koji čak imaju svoje zatvorene klubove u Vatikanu, a koji su se zalagali za modernizaciju Crkve. Benedikt VXI, koji je konzervativac, sa time se nije slagao. On se oštro protivio legalizaciji istopolnih brakova i abortusu. Nakon njega, za papu je izabran Franja, koji ima mnogo blaže stavove prema homoseksualcima, razvodima, abortusu…

ČITAJTE:  Đani Jovanović je jedan od najvećih LGBT aktivista u Nemačkoj

Izvor: Informer


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.