Pakistan blokirao Grindr, Tinder i druge “nemoralne” aplikacije

Pet aplikacija za pronalaženje partnera blokirano je u Pakistanu. Zabranjene su zbog sadržaja koji je “nemoralan i nepristojan, i koji neće biti tolerisan”, kako su naveli tamošnji zvaničnici.

Kako prenosi list Gardijan, u Pakistanu su zabranjen i vanbračne i homoseksualne veze, a sada su iz zvaničnih institucija objavili kako je zabranjeno i pet aplikacija koje služe za pronalaženje partnera i upoznavanje novih ljudi: Tinder, Skout, Grindr, SayHi i Tagged.

Pakistanska Uprava za telekomunikacije saopštila je da se ove aplikacije nisu pridržavale lokalnih zakona, a kako su naveli, potpunoj zabrani prethodilo je upozorenje.

Prema podacima kojima raspolaže Sensor Tower, Tinder je u Pakistanu preuzet više od 440.000 puta, Grindr, Tagged i SayHi oko 300.000, dok je Skout preuzet 100.000 puta u poslednjih godinu dana.

Još jednoj aplikaciji možda preti sličan scenario. TikTok je upozoren od strane pakistanskih vlasti da mora da ukloni “nemoralan i vulgaran sadržaj”, a i YouTube je dobio sličan zahtev.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.