Osuđen na 14 godina zatvora jer je pokušao da ubije gej brata


Okružni sud u Tel Avivu osudio je 27. godišnjeg mladića na 14 godina zatvora i kaznu od 26.350 evra, nakon što je priznao da je pokušao da ubije maloletnog brata zbog njegove seksualne orijentacije.

Drugi brat (30), koji je takođe priznao da je učestvovao u zaveri, osuđen je na šest godina zatvora i novčanu kaznu, preneo je danas “Džeruzalem post”.

Prema presudi, njih dvojica su pokušali da ubiju maloletnog 16.godišnjeg brata u omladinskom centru, gde se sakrio zbog seksualne orijentacije.

Prijatelj braće, koji je isto priznao zaveru i osuđen je za pomaganje i sabotažu sa namerom na pet i po godina zatvora.

Prema optužnici koju je sastavio tužilac Dia Ben Asa iz Tel Aviva, jedan od braće otkrio da seksualni odnos između mlađeg brata i drugog muškarca.

ČITAJTE:  Ruske vlasti traže od Vrhovnog suda da LGBT pokret proglasi 'ekstremističkim'

Dve godine kasnije, mlađi brat je pokušao da podnese prijavu policiji i pobegao je iz doma, ali ga je stariji brat pronašao.

Nešto kasnije, prema optužnici, braća su došla do hostela gde se krio mlađi brat, a jedan od njih ga je napao i izbo nožem nekoliko puta.

U presudi se navodi da je osumnjičeni počinio zao, okrutan i gnusan kriminalni akt, koji podriva moralne vrednosti društva, kao i da je hteo da ubije mlađeg brata nožem, ubadajući ga iznova bez milosti, u različite delove tela i ignorišući molbe žrtve da stane”.

Izvor: ALO!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.