On pati od selfitisa


On pažljivo bira vreme kada će objaviti fotografiju na društvenim mrežama da bi dobio što više lajkova, ako dobije manje od 600 on će je obrisati.

Looking forward to a few drinks tonight 🥂🎉

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on


Džunaid Ahmed je bivši model, poznat je po TV angažmanima u Engleskoj, a naziva se i influenserom na društvenim mrežama.

Na Instagramu ga prati 50 000 ljudi, a ovaj dvadesetdvogodišnjak kaže da je zavistan od selfija.

Svakoga dana Džunaid napravi 200 selfija.

– Kad objavim fotku u prva dva minuta, verovatno ću dobiti 100 lajkova i obožavam to. Telefon mi poludi, to je neverovatno – objasnio je Džunaid za BBC.


Nedavno istraživanje pokazalo je da je opsednutost selfijima poremećaj koji čak i ima ime – selfitis. Poriv za slikanjem i objavljivanjem fotografija samog sebe više od šest puta na dan je hronični selfitis, prema naučnicima sa Univerziteta Notingem Trent i indijske škole „Thiagarajar School of Management“.

Mladi uticajni korisnik društvenih mreža priznaje da njegova opsesija nervira njegove bližnje.

– Kažu mi zar ne mogu ni da jedem, a da se ne fotografišem. A ja im kažem „Ne, nisam se spremao tri sata uzalud!“ Ne vidim zašto ne bih fotografisao? – kaže on.

Ocean club ready 🎉 hair by the amazing @wen15903

A post shared by Junaid Ahmed (@junaidahmedx) on


Mladić tvrdi da ga negativni komentari pod objavama ne nerviraju više kao nekad, ali priznaje da je dosta „radio“ na licu zbog pritiska da izgleda na određen način.

ČITAJTE:  Prva trans žena pobednica nemačkog top modela

– Pre nekoliko godina uopšte nisam ovako izgledao. Bio sam prirodan. Ali zbog opsednutosti društvenim mrežama, želim da se nadogradim. Imam navlake na zubima, filere u bradi, obrazima i vilici, povećao sam usne, stavio sam botoks ispod očiju i na glavu, tetovirao sam obrve i zamrznuo sam masne ćelije – nabrojao je svoje „radove“ Džunaid.

Uprkos tome, tvrdi da ljudi ne smeju da dopuste da im Instagram i druge mreže utiču na život i menjaju ga.

– Ono što vidite na društvenim mrežama nije istina – zaključio je.

Izvor: Srbija danas


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.