Održana treća Parada ponosa u Prištini


Treća po redu Parada ponosa pod sloganom “Za koga ti srce kuca”, održana je u Prištini bez incidenata, sa koje su pristalice i aktivisti LGBT zajednice pozvali na jednaka prava, piše portal Kosova onlajn.

Kosovo onlajn podseća da su organizatori parade Centar za razvoj društvenih grupa (CSGD) i Centar za slobodu i ravnopravnost (CEL) sa partnerskim organizacijama, Civil Rights Defenders (CRD) i Inicijativa mladih za ljudska prava na Kosovu.

Jedan od organizatora te manifestacije, Driton Veljiu, ocenio je da je ovogodišnju Paradu podržalo više ljudi i izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja učesnika.

Beograđanin Bojan Lazić kaže da dve nevladine organizacije CRD i “Da se zna” svake godine podržavaju Paradu ponosa u Prištini i borbu za jednaka prava LGBT zajednice.

“Uvek ćemo podržavati sve napore da Kosovo bude demokratičnije, da pomognemo razvoju ljudskih prava na Kosovu. Podršku iz Srbije će imati uvek”, naveo je Lazić.

Iz Makedonije došao je Bekim Hasani i poručio da je Prajd važan kako bi pripadnici LGBT zajednice bili prihvaćeni u društvu.

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet takođe je prisustvovao Paradi ponosa.

Izvor: N1


ČITAJTE:  Kuba otvara put ka istopolnim brakovima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.