Nemačka: Srpski seks radnici osumnjičeni za ubistva gej muškaraca

Suđenje 23-godišnjem Srbinu koji je optužen da je ubio homoseksualca u Kelnu u februaru ove godine, počinje danas u Okružnom sudu u tom gradu.

U noći između 2. i 3. februara, Srbin (23) upoznao je 79-godišnjeg muškarca u jednom gej klubu u Kelnu. Njih dvojica su se, kako prenose nemački mediji, dogovorili da će imati seks koji će starac platiti Srbinu, nakon čega ga je odveo u svoj stan.

Ispostavilo se da je to bila kobna greška, jer ga je Srbin, kako se sumnja, ubio, a zatim od njega ukrao nakit, sat i računar.

Sličan slučaj dogodio se i pre više od tri decenije u Minhenu, a brutalno ubistvo koje je počinio Srbin otkriveno je 2016. godine i to igrom slučaja.

Naime, pre tri godine srpski državljanin (56) koji živi u Beču uhapšen je zbog sumnje da je 1986. godine počinio brutalno ubistvo.

U to vreme, tada 25- godišnji Srbin se navodno prostituisao u Minhenu. U gej klubu upoznao je osamdesetogodišnjeg Franca S. koji je bio poznat po tome da je često svojoj kući dovodio mladiće sa kojima je imao seksualne odnose.

Kobne noći, Franc je, oko 9 sati uveče, telefonirao prijatelju s kojim je živeo i rekao mu da ima društvo i da će mladić prespavati kod njega.

Prijatelj ga je sutradan, 16. januara 1986. godine, pronašao mrtvog, sa razbijenom lobanjom.

Mladi Srbin je nestao, a kako se ispostavilo, odmah nakon ubistva je opljačkao starca.

Kriminolozi iz Minhena su pre tri godine ponovo pokrenuli potragu za ubicom Franca S. i identifikovala muškarca čije su otiske pronašli na mestu zločina. Utvrđeno je da je Srbin ubica lociran u Sloveniji, a da se potom preselio u Beč. Nekoliko dana kasnije Srbin je uhapšen.

ČITAJTE:  Predsednik Filipina pomilovao američkog marinca koji je ubio transrodnu osobu

Kako su pisali nemački mediji, on je tokom saslušanja priznao zločin koji je počinio pre više od tri decenije i izručen je nemačkim vlastima.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.