Odbornik radikala homoseksualce nazvao “bolesnim osobama”


Po tužbi Stefana Radovića iz Kuršumlije, kog je predsednik lokalnih radikala i odbornik Zvezdan Ristić za skupštinskom govornicom nazvao “bolesnom osobom”, pred Višim sudom u Prokuplju održano je završno suđenje prvog ovakvog spora u topličkom kraju.

Radović smatra da je Ristić u svom govoru pred Skupštinom opštine diskriminisao LGBP osobe, ali i njega lično.

Ristić je, navodi se u tužbi, za govornicom Radovića, zbog njegovog seksualnog opredeljenja, nazvao “bolesnom osobom”.

Na pitanje drugog odbornika da objasni o kome se radi, Ristić je nedvosmisleno ponovio da su to za njega bolesne osobe. O svemu postoji audio snimak – tvrdi Radović.

Radović pojašnjava da je tužba podneta zbog težeg oblika diskriminacije, jer smatra da je Ristić time izvršio indirektan pritisak na lekare i direktorku Doma zdravlja u Kuršumliji zbog korišćenja prevoza te zdravstvene ustanove.

ČITAJTE:  Netolerancija i predrasude prema LGBT+ zajednici i dalje i u Srbiji i u EU

Sa druge strane, odbornik Ristić smatra da nije prekršio zakon i nije imao nameru da vrši bilo kakvu diskriminaciju nad LGBT populacijom, “a posebno ne prema svom sugrađaninu Stefanu Radoviću”.

Kaže da je za skupštinskom govornicom uputio odborničko pitanje i tražio odgovor po kom osnovu se Radoviću odobrava sanitetsko vozilo Doma zdravlja u Kuršumliji, ko to odobrava i od čega je bolestan.

Pacijenti koji se dijaliziraju koriste privatna vozila, pacijenti na hemoterapiji koriste privatan prevoz, a njemu se sanitet odobrava. Postavio sam pitanje da mi se odgovori po kom osnovu Radović ima veća prava od ostalih sugrađana, bez ikakve namere da bilo koga vređam – tvrdi Ristić.

ČITAJTE:  Optuženi za ubistvo Noe Milivojev negirao krivicu

Inače, na ročištu su saslušani i Radović i Ristić, preslušan je audio materijal sa sednice, izvedeni su dokazi i odbrana, a početkom sledeće nedelje sudija prokupačkog Višeg suda je najavila donošenje prvostepene presude.

Izvor: Južne vesti


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.