Od danas otvoren konkurs za nagradu “Duga” za 2017/18.


Gej strejt alijansa (GSA; Alijansa) obaveštava javnost da je od danas otvoren konkurs za dodelu nagrade “Duga” za 2017/18. godinu. Konkurs traje do 10. maja 2018. godine, a o uslovima konkursa i procedurama nominovanja svi zainteresovani se mogu informisati na posebnoj web strani www.gsa.org.rs/duga.

 Konkurs za dodelu šeste po redu nagrade “Duga” je kao i do sada javan i na njemu mogu da učestvuju svi oni koji su u prethodnih godinu dana svojim delom, angažovanjem, radom i rezultatima doprineli smanjenju homofobije i transfobije, zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba, poboljšanju položaja i kvaliteta života LGBT osoba i promociji ravnopravnosti i tolerancije prema LGBT populaciji u Srbiji. 

 O nagradi odlučuje žiri koga svaki put čine pojedinci/ke iz raznih oblasti, dobitnik/ca prethodne nagrade “Duga”, predstavnici/ce osnivača nagrade, kao i aktivisti i aktivistkinje drugih organizacija koje se bave LGBT pravima.

ČITAJTE:  Biti gej u ukrajinskoj vojsci

 Nagradu pod nazivom “Duga” je ustanovila GSA i ona se od 2013. dodeljuje svake godine povodom 17. maja – Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHO) a za doprinos borbi protiv homofobije i transfobije i zaštiti i unapređenju ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji u prethodnih godinu dana. Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podstiče i afirmiše promociju i zaštitu osnovnih ljudskih prava LGBT osoba u Srbiji, kako od strane državnih i lokalnih institucija i organa, tako i od strane društva u celini.

 Prethodni dobitnici/ce nagrade “Duga” su ministarka državne uprave i lokalne samouprave a sada predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, oficir za vezu sa LGBT zajednicom Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Aleksandar Stojmenović, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović, šefica Pregovaračkog tima za vođenje pregovora o pristupanju Srbije EU Tanja Miščević, kao i Odeljenje za rad sa zajednicom MUP Srbije.

ČITAJTE:  Gej mladić koji je pretrpeo policijsku torturu počeo štrajk glađu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Ta nagrada je potpuno iskompromitovana i devalvirana, jer se od početka dodeljivala po ključu od kojeg korist ima samo organizacija Gej strejt alijansa, koja praktično više i ne postoji,jer ne postoji ni članstvo Gej strejt alijanse. Farsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.