Obrt na suđenju Darku Kostiću: “Slagao sam da me je zlostavljao…”

Mladić koji je optužio dizajnera za polno uznemiravanje, promenio je iskaz.

Modni dizajner Darko Kostić se tereti za krivična dela polnog uznemiravanja jednog 16-godišnjaka, kao i B. Š. (23), nedozvoljeno posedovanje narkotika i omogućavanje uživanja droge.

Međutim, B. Š. je juče u Trećem osnovnom sudu u Beogradu na suđenju, izjavio da je lažno optužio Kostića za polno uznemiravanje i omogućavanje uživanja narkotika kako bi imao alibi za to što mu je ukrao telefon.

“Slagao sam da me je Darko Kostić seksualno uznemiravao i da smo se zajedno drogirali. To sam uradio da bih imao alibi jer sam mu ukrao telefon. Ne želim ni da ga gonim, ni da odgovaram na bilo kakva pitanja”, rekao je on, prenosi “Kurir”, i dodao:

“Protiv mene se vodi postupak zbog krađe mobilnog telefona i ne želim da na ovom suđenju otkrivam bilo šta što može da mi nanese štetu u tom postupku. Sve što sam ranije ispričao bila je laž. Ne želim da otkrivam odakle poznajem Kostića i kako sam mu ukrao telefon”, kazao je mladić.

Sudija Tanja Trkulja Vasić upitala ga je da li je svestan da na ovaj način priznaje da je počinio krivično delo lažnog svedočenja i da zbog toga može da odgovara.

“Ovaj postupak vodi se zbog polnog uznemiravanja i omogućavanja konzumiranja droge, a ne zbog krađe telefona. Ne možete vi da odustajete od gonjenja Kostića jer njega goni tužilaštvo”, rekla je sudija, ali je B. Š. nastavio da insistira:

“Već se nalazim na uslovnoj slobodi, sve što budem rekao može da mi oteža položaj. Ne želim da otkrivam kako sam upoznao Kostića, niti kako sam mu ukrao telefon. Sve ostalo što sam rekao tužiocu izmislio sam da bih sebi pomogao”, tvrdio je on, nakon čega je pretres odložen.

ČITAJTE:  Nas dve najbolji kvir film 48. Festa

B. Š. je tokom istrage rekao da je bio kod Kostića u stanu kako bi od njega nabavio narkotike. Tada ga je, kako je ispričao, kreator uhvatio za polni organ i predložio da imaju intimni odnos, nakon čega je on iz revolta uzeo njegov mobilni telefon i pobegao iz stana.

Inače, Kostić je bio uhapšen nakon što ga je L. K. (16) prijavio za seksualno uznemiravanje. U međuvremenu, Kostića je za isto delo optužio i B. Š.

Izvor: Mondo

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.