Novak Đoković o protestu Martine Navratilove i Džona Mekinroa


Pre nekoliko dana su Martina Navratilova i Džon Mekinro na teren Margaret Kort arene izneli transparent kao protest, u želji da se preimenuje teren Margaret Kort u Ivon Gulagong, čije je ime bilo obojeno u dugine boje, koje su obeležje gej populacije.

Razlog što su to uradili jeste protest zbog izjava Margaret korg da je tenis pun lezbijki i da su transrodna deca – deca đavola. Zbog toga su zahtevali da ime druge po veličini arene u Melburnu bude nazvana po drugoj australijskoj teniserki, Ivon Gulagong, koja je 7 puta osvajala Gren slem.

– Video sam transparent i fotografiju, nisam bio mnogo upućen u tu priču. Znam da je Margaret Kort rekla to. Uvek postoji različito mišljenje. Margaret je teniski heroj u Australiji i širom sveta, jedan od najvećih igrača u istoriji ženskog tenisa i rekla je nešto takvo i to ima veliki uticaj. Ne podržavam to što je rekla, ne mislim da je to pravi način da se kaže, ali verovatno ima svoje razloge i moramo da poštujemo njeno različito mišljenje. A potez Džona i Martine, ne mogu nešto mnogo da kažem, jer ne znam mnogo o tome šta su hteli da kažu, ali razumem da su mnogi povređeni time što je rekla Margaret Kort.

ČITAJTE:  Ruskinje kažnjene zbog ljubljenja u videu

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.