Neverovatna životna priča češkog gej fudbalera


Vezni fudbaler reprezentacije Češke i član Kaljarija Jakub Jankto priznao je da je homoseksualac.

U februaru ove godine Jakub Jankto (27) je na društvenim mrežama otvoreno rekao da je gej i da da želi da slobodno živi svoj život. Napravio je to objavom na od 44 sekunde, taj video mu je promenio život.

Jakub Jankto je do nedavno imao devojku, a sa njom ima i dete. Kako sam kaže, njegova bivša ljubav Marketa Otomanska, sa kojom je bio u vezi do 2021. godine mu pruža podršku.

– Kad god bih otvorio Tik Tok ili Instagram, prvi video bi bio o meni. Svi su pričali o tome. Znao sam da će tako biti prva dve, možda tri nedelje, ali trebalo mi je vremena da udahnem i dođem sebi. Kad primite hiljade, možda i milione poruka ljudi koji pišu da vas cene i zahvaljuju vam, to vas razveseli – rekao je Jankto u intervjuu za BBC.

Jakub Jankto ima 45 odigranih utakmica za A reprezentaciju Češke, sa kojom je igrao u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2020. Govorio je o svojoj seksualnosti.

– Bilo mi je 13 ili 14 godina. Znao sam da je nešto… Ne neprirodno, nego drugačije. Ne razmišljate mnogo o tome kad ste dete. Ali kad sam prvi put bio s devojkom, nije bilo kao kad sam bio s dečkom. Kad sam stigao među profesionalce, na to da je neko gej gledalo se kao na nešto nenormalno. I dalje mislim da je fudbal malo homofobičan.

Javnu podršku dobio je i od bivše devojke Markete Otomanske sa kojom ima sina.

– Dobro je to što svi znaju, ali sa momcima iz ekipe o tome ne pričam. Oni pozivaju na druženje ili govore da će navratiti sa sinom ili prijateljima i u tome nema nikakvog problema. Očekivao sam i da će mi na gostujućim utakmicama zviždati, ali to se nije desilo. Zbog toga se sjajno osećam u Italiji – rekao je Jankto.

Izvor: Kurir


ČITAJTE:  Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.