Nebinarnost na testu – Demi Lovato se opet oseća kao žena


Pop zvezda Demi Lovato, koja je prošle godine objavila da se smatra nebinarnom osobom, ponovo je umesto zamenica “oni/njihovo” počela da koristi “ona/njena”.

U poslednjoj epizodi Spout podkasta voditeljka Tamara Dhia priznala je u razgovoru s Demi da još uvek “ne razume sasvim” zamenicu oni. Pevačica je tu zamenicu koristila od maja 2021. godine, kada je izjavila da se ne identifikuje isključivo kao muško ili žensko.

“Da, dakle, oni su, hm, zapravo sam ponovo usvojila zamenice ona/nju”, rekla je Demi u podkastu.

“Ja sam vrlo promenjiva osoba. Prošle godine sam osetila da je moja energija bila uravnotežena u mojoj muškoj i ženskoj strani.

Na primer, kada je trebalo da izaberem da li ću da uđem u ženski ili muški javni toalet, nisam mislila da postoji pravi izbor za mene jer se nisam osećala nužno kao žena, ali nisam se osećala ni kao muškarac. Jednostavno sam se osećala kao čovek. I to je ono što su “oni” za mene. Radi se samo o tome da se u svojoj srži osećaš ljudskim bićem”, rekla je.

ČITAJTE:  Tim sa pet transrodnih osoba dominirao na turniru ženskih ekipa

Dodala je da se u poslednje vreme ponovo oseća kao žena, što ju je podstaklo da uz “oni” koristi i zamenice “ona/njena”.

Pevačica je već ranije otvoreno govorila o svom pristupu rodu i seksualnosti. Otkrila je da je panseksualka tokom epizode podkasta Džoa Rogana u martu 2021.

“Fluidna sam, a jedan deo razloga zašto sam tako fluidna je taj što sam bila jako zatvorena”, rekla je. Kada ju je Rogan pitao voli li žene ili muškarce, odgovorila je da joj je svejedno.

Lovato se 2018. gotovo predozirala, što joj je oštetilo mozak i izazvalo delimičnu slepoću.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.