Narodni muzej “promenio pol” partneru premijera Luksemburga

Narodni muzej u Beogradu objavio je na društvenim mrežama da su “supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić i supruga premijera Luksemburga, Gotje Destenej”, posetile tu ustanovu. Muzej je, međutim, prevideo da Destenej nije supruga, već suprug premijera Luksemburga sa kojim je u braku od 2015. godine. Greška je u međuvremenu ispravljena.

“Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić i supruga premijera Luksemburga, Gotje Destenej, posetile su danas Narodni muzej u Beogradu. U društvu direktorke Bojane Borić Brešković obišle su najznačajnije segmente stalne postvke Narodnog muzeja”, objavio je Narodni muzej na svojim nalozima na Tviteru i Fejsbuku.

Osobe koje na društvenim mrežama vode naloge jedne od najznačajnijih kulturnih institucija u zemlji, previdele su, međutim, da Destenej nije supruga, već suprug premijera Luksemburga, iako je to očigledno na fotografijama koje su objavili uz tekst. Greška je u međuvremenu ispravljena.

Luksemburški premijer Gzavije Batel od juče boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Sa belgijskim arhitektom Gotjeom Destenejom u braku je od 2015. godine.

Izvor: N1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.