Duterte: Bio sam gej, ali sam se izlečio


Filipinski predsednik Rodrigo Duterte neočekivano je tokom posete Japanu priznao da je bio gej pre nego što je upoznao svoju bivšu suprugu, ali je onda „ponovo postao čovek“.

Od kada je došao na vlast Duterte je postao poznat po, najblaže rečeno, čudnim, a često i uvredljivim izjavama, a među njima se svakako izdvajaju i one vezane za LGBT populaciju.

Duterte sebe u javnosti predstavlja i kao stručnjaka za pitanja ko jeste, a ko nije gej, pa je tako početkom godine optužio sve katoličke sveštenike da su homoseksualci, pre nekoliko dana je to isto rekao za jednog od svojih političkih protivnika, a sada je i sam „izašao iz plakara“.

Lokalni mediji prenose da je filipinski predsednik pred novinarima rekao da su mu svi „iz tog sveta” mogu da zaključe da je njegov najveći kritičar senator Antonio Triljanes gej.

„Pitao sam: ‘Da li ste sigurni?’ Rekli su mi da svaka gej osoba kada vidi Triljanesa kako se kreće, zna da je homoseksualac. Izgleda da smo on i ja slični, samo što sam se ja izlečio“, istakao je Duterte, prenosi RT.

Onda je rekao da je odluku da „ponovo postane čovek“ napravio kada je upoznao svoju bivšu suprugu.

Izvor: RTS


ČITAJTE:  Sinoć napadnut Boris Milićević na Novom Beogradu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.