MUP tvrdi da će u potpunosti obezbediti Prajd


Dolazak na ovogodišnju Paradu ponosa, koja će biti održana 17. septembra u Beogradu, do sada je potvrdilo 15 evroparlamentaraca, saznaje Danas.

Među njima su Terry Reintke, Malte Gallee i Rasmus Andersen iz Nemačke.

MUP je, kako saznajemo, organizatorima obećao da će, bez obzira na detalje šetnje, u potpunosti je obezbediti.

Za sada nije poznato ko će od srpskih političara prisustvovati Prajdu, posebno ako se ima u vidu da Vlada Srbije još uvek nije formirana.

Prethodnih godina, izuzev prošle godine, na Paradu ponosa dolazila je premijerka Ana Brnabić sa svojom partnerkom, kao i ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić i predstavnici gradskih vlasti, nekadašnji gradonačelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

ČITAJTE:  Predstavnički dom SAD usvojio zakon koji štiti istopolne brakove

Prema saznanjima Danasa, osim Brnabić i Čomić, na Prajdu će sigurno biti i Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije.

“Europrajd 2022”, najveća evropska manifestacija LGBTI zajdnice, počinje 12. sepembra, a tradicionalna šetnja biće u subotu, 17. septembra.

Tokom tih sedam dana, za sve posetioce pripremljen je bogat program koji se satoji od koncerata, izložbi, predstava, radionica i drugih sadržaja.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.