Merlinka festival od 10. do 13. decembra u Novom Sadu


Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka biće održano i u Novom Sadu od 10. do 13. decembra. Tokom četiri dana, u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.

U petak, 10. decembra, na programu će biti revija domaćih kratkih filmova – u ovoj selekciji publika će moći da pogleda kratkometražne igrane filmove “Animus” Milice Spasojević, “Pustoš” Petra Lakića, kao i kratke dokumentarce “Kume, izgore ti kesa”“ koji su režirali Isidora Goncić i Predrag Azdejković, i „S one strane duge” Milice Spasojević. Na programu festivala je i dugometražni igrani film “Labudova pesma” Toda Stivensa, sa Udom Kirom, Lindom Evans i Dženifer Kulidž u glavnim ulogama. Film je nagrađivan na filmskim festivalima u Monte Karlu, Njujorku, Torinu, i drugim gradovima.

ČITAJTE:  Kevin Spejsi slomljen pred kamerama

U subotu 11. decembra nastavlja se revija domaćih kratkometražnih ostvarenja – na programu je igrani film “Solskin” Vere Kulić i dokumentarci “Safe space” i “Kraljica prajda” Jovana Ilića. Subotnji repertoar zatvara igrani film “Dušica” Marlija Morisona.

Za nedelju 12. decembar zakazane su projekcije domaćih kratkih igranih filmova “Plašio sam se tvojih cipela kad sam bio mali” Balše Lekovića, “Terezini sinovi” Stanka Gagrčina i “Moram nešto da ti ispričam” Andrije Mitrovića, kao i regionalna ostvarenja – “Ječam žela” Andrije Mugoše iz Crne Gore i “Sve te senzacije u mom trbuhu” Marka Dješke. Program ovog festivalskog dana zatvara izraelski igrani film “Plivač” reditelja Adama Kalderona.

Poslednjeg dana novosadskog programa Merlinke, u ponedeljak 13. decembra publika će moći da gleda dokumentarne filmove “Bez pravih linija: Uspon kvir stripa”” Vivijan Klajman i “Izlečeni” u režiji Beneta Singera i Patrika Samona.

ČITAJTE:  Andreju Obradoviću koji štrajkuje glađu ispred Skupštine pozlilo

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Više o programu: http://merlinka.com/merlinka-festival-u-novom-sadu-od-10-do-13-decembra/


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.