Meho Omerović osudio Lapčevićevu izjavu o Ani Brnabić

Poslanik Demokratske stranke Srbije Milan Lapčević izjavio je da ta stranka neće podržati izmene Zakona o ministarstvima, niti izbor premijerke Ane Brnabić i nove Vlade Srbije.

Lapčević je rekao da DSS ne zna zbog čega je Ana Brnabić predložena da bude mandatar, osim što je pripadnica LGBT zajednice i nekadašnja predsednica USAID-a, a da njeno obrazovanje nije onako prestižno kako to vlast predstavlja.

“Što se tiče izbora kandidata za premijera Ane Brnabić, ne mogu da je nazovem ni gospodinom, ni gospođom, jer se nije rodno odredila, ne možemo to da podržimo jer nam nije jasno na koji način je ona predložena od strane predsednika. Za takve funkcije se predlažu jake političke ličnosti sa bogatim političkim iskustvom. Nismo ubeđeni da Ana Brnabić ima dovoljno kvalifikacija da obavlja posao premijera”, rekao je Lapčević, penosi N1. Kao navodi N1 poslanik DSS rekao je novinarima u Skupštini Srbije da za Zakon neće glasati, jer ne mogu da dozvole da Srbija “srlja” u Evropsku uniju, a da protiv ministarstva zaštite životne sredine ne bi imali ništa protiv, ali da će ono poslužiti za “namirivanje koalicionih partnera”.

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava osudio je izjavu poslanika Dmeokratske stranke Srbije Milana Lapčevića, da ne zna kako da se odredi prema mandatarki Ani Brnabić, jer ona nije rodno određena.

“Žalosno je da jedan narodni poslanik tako govori. Siledžijski odnos prema ženi samo zato što je ona drugačije seksualne orijentacije je loš za sve nas”, rekao je Omerović. On je rekao da se danima priča samo o tome da je Ana Brnabić pripadnica LGBT populacije i da ima hrvatsko poreklo, a da niko ne priča o tome šta i kako radi, niti koji su izazovi pred njom.

“Prevrtati i ispitivati krvna zrnca njenih pradedova, govoriti da je ona bezrodna osoba je nešto što je ponižavajuće za parlamet. Žao mi je što imao poslanike koji koriste tako primitivne reči. Brnabić treba ceniti prema onome kako će raditi. Ne znam šta će im reći njihove ćerke, sestre i majke sa takvim primitivnim nastupom”, rekao je Omerović.

Izvor: Danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.