Martina Navratilova ima rak dojke i grla


Bivša najbolja svjetska teniserka Martina Navratilova saopštila je u ponedeljak da ima rak grla i dojke.

Amerikanka češkog porijekla smatra se jednom od najboljih teniserki svih vremena, a tokom karijere osvojila je 59 grend slem turnira.

“Ovaj dvostruki udarac je ozbiljan, ali i dalje rešiv. Nadam se povoljnom ishodu. Biće loše neko vrijeme, ali ću se boriti svim snagama”, navela je 66-godišnja Navratilova u saopštenju.

Navratilovoj, koja je 1981. godine dobila američko državljanstvo, rak dojke je otkriven i 2010. godine, ali je uspjela da se oporavi.

U saopštenju u ponedeljak navela je da joj je otkriven rak prvog stadijuma i da su prognoze dobre, te da naredne nedelje počinje terapiju.

ČITAJTE:  Navijači Milana proslavu Interove titule nazvali gej paradom

Dijagnoza joj je uspostavljena početkom novembra kada je primijetila oteklinu na vratu.

“Martina je primijetila uvećani limfni čvor tokom WTA finala u Fort Vortu. Kada otok nije spao, urađena je biopsija i rezultati su pokazali rak grla prvog stadijuma. Istovremeno, dok su joj rađeni testovi za grlo, u dojki je pronađena sumnjiva masa za koju je utvrđeno da je rak, koji nije povezan sa rakom grla. Oba raka su u ranim stadijumima, sa odličnim ishodima”, saopštila je predstavnica Navratilove, Meri Grinhem.

Grinhem je dodala da Navratilova, koja radi kao komentator na televiziji i radiju, neće ići na predstojeći Australijen open, ali se nada da će virtuelno doprinositi prenosima.

ČITAJTE:  Kažnjen sveštenik koji je organizovao gej orgije

Izvor: Glas Amerike


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.