Margaret Atwood: Naukom protiv homofobije i transfobije


Kanadska autorka Margaret Atwood ponudila je nekoliko lekcija za homofobe, i pokušala da im uz pomoć nauke objasni koliko greše

Seks između puževa, gej pingvini i transrodne ribe samo su neki od primera koje je Atwood upotrebila da dokaže da priroda ne poznaje homofobiju i transfobiju. Na svom Twitter nalogu je početkom jula podelila nekoliko stavova o polu, rodu, te o tome kako razumevanje ovih tačaka polako evoluira.

Između ostalog, podelila je i link ka članku iz magazina Scientific American, koji nosi naslov The New Science of Sex and Gender, i pratioce uputila na tekst koji je osnažen naukom, a ne predrasudama. Mnogi su požurili da je upozore kako priznavanje rodnih i interseks identiteta vodi brisanju tradicionalnih rodova, na šta im je ona odgovorila da se ništa ne briše, već samo evoluira i napreduje, a pod uslovom da je čovečanstvo ima dovoljno ljudskosti i volje za civilizovanim razgovorom.

ČITAJTE:  Dragan Marković: Podneću zahtev da Srbija više ne učestvuje na Evroviziji

Na kraju je napomenula da će društvo napredovati samo ako se svaki pojedinac potrudi da razume strahove onog drugog, i dodala da postoji rešenje za svaki strah, budući da ljudi spadaju među kreativne stvorove.

Izvor: XXZ magazin


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.