Bentley i BMW u duginim bojama


Britanski proizvođač se pridružio BMW-u koji je na isti način podržao virtuelni Prajd 2020.

Zbog pandemije su ove godine širom sveta otkazane brojne manifestacije i događaji koji okupljaju veliki broj učesnika.

Organizatori Prajd manifestacija (Parada ponosa) su u mnogim zemljama umesto na ulicama, obeležili ovaj dan online, a podršku su im pružile i pojedine automobilske kompanije.

U sverozapadnoj Engleskoj su odlučili da organizuju svoj prvi virtuelni Prajd, i to uz pomoć lokalnih vlasti Istočnog Češira.

U organizaciju se aktivno uključio i Bentley čija je baza upravo u ovoj administrativnoj jedinici. Tako je iz pogona Kru stigao novi Bentley Continental GT kabriolet u duginim bojama.

Zanimljivo je da je za ovakav izgled spoljašnjosti Bentley koristio svoje unikatne nijanse boja, a ceo postupak farbanja je izveden ručno.

ČITAJTE:  LGBT udruženje „Da se zna!“ najavilo tužbu protiv dnevnog lista „Alo“

U kompaniji Bentley kažu kako ovim automobilom žele da skrenu pažnju na tri teme, i to: ponos na različitosti, zatim nadu i zahvalnost što se normalizuje poslovna situacija sa covid-19 krizom i podrška lokalnoj zajednici.

Bentley u ovome nije jedini. Krajem juna je BMW učinio isti gest u Americi. Nemački proizvođač je tada u dugine boje “obukao” jedan primerak Serije 8, takođe u kabriolet verziji.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.