Lezbejski par tuži kliniku za vantelesnu oplodnju


Heder Vilhelm-Rotenberg i njena supruga Robin išle su na vantelesnu oplodnju kako bi pokušale da dobiju ćerku, pa su potražile kliniku u Njujorku kako bi to ostvarile.

Homoseksualni par, koji je koristio proces biranja pola kako bi osigurao da njihova beba bude devojčica, odlučio je da upotrebi Robininu jajnu ćeliju i spermu donatora za stvaranje embriona, koji je dalje implantiran u Hederinu utrobu.

Ali tek kada su otišli na 15-nedeljno skeniranje, par je ostao u šoku. Sonograf je proverio pol bebe i otkrio da će dobiti dečaka. Heder je objasnila da su im “vilice pale na pod” i da je bila uverena da ima tuđi embrion, opisujući to kao da u sebi ima “vanzemaljca”.

ČITAJTE:  Odbačene prijave protiv policajaca koji su pretukli gej mladića

Sedam nedelja istrage
Par je zakazao drugi pregled sledećeg dana, koji je potvrdio da Heder nosi dečaka. Klinika je tada započela proces i istragu kako bi se otkrilo pripada li embrion uopšte paru.

Trajalo je sedam nedelja dok je istraga bila u toku, a za to vreme Heder je priznala da “nije imala veze” s bebom. Ali kada je potvrđeno da embrion pripada paru, imale su osećaj “duboke izdaje”.

Heder je rekla: “Imale smo zdravu bebu, ali ja nisam imala emocionalnu vezu i sada moram zauvek da se pomirim sa tim da imam dete koje nisam planirala.”

Dodala je kako mrzi ideju da ne može da se poveže sa bebom u sebi i trudnoću je opisala kao “užasno iskustvo”.

ČITAJTE:  Kazna 40.000 dolara zbog prikazivanja LGBT odnosa

Teška postporođajna depresija
Kada se dečak rodio u decembru 2020. godine, sa mukom ga je dojila i počela je da pati od teške depresije i imala je misli o samoubistvu. Heder je na kraju dijagnostikovana složena postnatalna depresija.

Međutim, par sada ima svog 18-mesečnog sina koji je “pun magije”. Međutim, odlučile su da tuže svoju kliniku za oplodnju zbog greške.

Dok se Heder sada oporavlja od postnatalne depresije, kaže da oseća “ogromnu krivicu i sram” jer nije mogla da se poveže sa njim u prvim mesecima njegovog života.

– On je nevino biće, nije zaslužio ništa od ovoga. Klinika je petljala sa nečim tako osetljivim: prvim formacijskim godinama naše bebe. To je razlog zašto ovo radim – jer toliko volim svoje dete. Mislimo da je naš sin zaslužio tu vezu od samog početka – rekla je.

ČITAJTE:  Riki Martin se razvodi od muža posle 6 godina braka

Izvor: Srbija danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.