Kultne ljubavne pesme prilagođene LGBTQ parovima


Šest muzičkih zvijezda, predvođenih Bobom Dylanom, uključilo se u projekt stvaranja albuma na kojem su klasične ljubavne pjesme za vjenčanja prilagođene za LGBTQ parove. Kompilacija je objavljena pod naslovom “Universal Love”.

Album otvara Dylanova obrada pjesme “She’s Funny That Way” pod naslovom “He’s Funny That Way”. Producent kompilacije Rob Kaplan istaknuo je za The New York Times kako je Dylan bio oduševljen idejom da se uključi u projekt pa je sam i predložio pjesmu.

Osim Dylana, album “Universal Love” donosi obrade ljubavnih evergreena St. Vincent, Keshe, Bena Gibbarda, Valerie June i Kelea Okrekea.

Kesha izvodi pjesmu Janis Joplin “I Need a Man to Love” koja sad glasi “I Need a Woman to Love”, a Valerie June pjeva “Mad About the Boy” kao “Mad About the Girl”.

ČITAJTE:  Marko Mihailović napustio studio nakon sumanutih teorija zavere o LGBT

The Guardian prenosi Keshinu izjavu za The New York Times u kojoj ona podsjeća kako je rekla da se neće vjenčati dok isto pravo ne budu imali istospolni parovi, a sretna je što je “zatvorila krug” pjesmom koju je napisao gej.

Ben Gibbard izvodi hit The Beatlesa “And I Love Her” kao “And I Love Him”, a Kele Okereke pjesmu Temptationsa “My Girl” kao “My Boy”.

Svi autori/ce originalnih pjesama sa zadovoljstvom su odobrili da se one prilagode LGBTQ populaciji.

Prema pisanju The New York Timesa, vjenčanja istospolnih parova čine 20-30 posto svih vjenčanja održanih u 15 hotela u Las Vegasu.

Koproducent kompilacije “Universal Love” Tom Murphy naglasio je da historija pop-muzike pokazuje kako su ljubavne pjesme dominantno pisane iz heteroseksualne perspektive: “Ako muziku gledamo kao na nešto što povezuje ljude, ne bi li ove popularne pjesme trebale biti otvorene svima?”, poručio je Murphy.

ČITAJTE:  Nova serija oživljava skandalozni život pisca Trumana Kapotea

Izvor: XXZ magazin


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.