Krst na grudima i povrede na genitalijama tokom pljačke; policija tvrdi: Sam sebi naneo


Crnogorska policija je u saradnji sa nadležnim tužilaštvom došla do sumnje da je V. A. sebi naneo povrede, a prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica.

On je tvrdio u prijavi da su mu tom prilikom otuđili novac i ručni sat.

Uprava policije saopštila je da je član LGBT foruma Progres i štićenik Skloništa za LGBTIQ priznao da je “izvršio samopovređivanje”, prenose Vijesti.

“Nakon izvršenih kriminalističkih provera, prikupljenih obaveštenja i izvršenih potrebnih analiza, službenici Centra bezbednosti Podgorica su rasvetlili događaj i razjasnili okolnosti pod kojima je došlo do povređivanja V.A. Policija je preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, došla do sumnje da je V.A. sebi naneo povrede, a potom prijavio da su ga napala dva nepoznata muška lica, kojom prilikom su mu, kako je tvrdio u prijavi, otuđili novac i ručni sat”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se i da je od V. A. prikupljeno obaveštenje za zapisnik o ovim okolnostima i da je priznao da je izvršio samopovređivanje.

“Sa prikupljenim obaveštenjima i utvrđenim činjenicama upoznat je postupajući tužilac koji je naložio da se protiv V. A. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno prijavljivanje iz čl. 388 st 4 Krivičnog zakonika Crne Gore”, piše u saopštenju.

Podsetimo, prema prijavi V. A., njega su 4. marta oko 20 časova ispred njegove porodične kuće u Podgorici napala dvojica muškaraca koji su mu ucrtali krst na grudima, povredili genitalije i opljačkali ga.

V. A. je tom prilikom završio u Kliničkom centru, gde mu je pružena medicinska pomoć.

Izvor: B92


ČITAJTE:  Crna Gora: Organizovana obuku za matičare koji će venčavati LGBT parove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.