Kolekcija štikli dizajniranih isključivo za muškarce


Njujorški dizajneri ispred brenda “Syro” kreirali su kolekciju štikli isključivo za muškarce i rodno neopredeljene osobe.

Za Šaoboa Hana i Henrija Baea, suosnivače brenda “Syro”, muškarci u štiklama predstavljaju poprilično rizičan trend.

Stvarajući nosive visoke potpetice za muškarce i rodno neopredeljene ljude, oni neguju zajednicu kreativnih kvir osoba, zainteresovanih za eksperimentisanje s petama u svakodnevnim prilikama. Ovaj proces je, kažu, takođe bio od velike važnosti u njihovim sopstvenim pričama o rodnom identitetu.

Naime, Han i Bae želeli su da nose razne štikle u njihovoj veličini. Međutim, na tržištu gotovo nikako nisu mogli da pronađu ono što bi im odgovaralo. Pre dizajniranja svojih štikli, dizajnerski duo štikle je uglavnom nosio za Noć veštica ili paradu ponosa.

Nakon testiranja tržišta koje je počelo 2016. godine, dobili su veliku podršku širom sveta, zbog čega su odlučiti da učine štikle svakodnevno dostupnim muškarcima. Među onima koji ih podržavaju je i popularni muzičar Sem Smit koji ne krije da je homoseksualac.

“Prve štikle u velikim brojevima postaju stvarnost. Mi smo deo mnogo većeg generacijskog pokreta”, kaže Šaobo.

Kako kažu njujorški dizajneri, nihovi kupci su osobe koje uzbuđuje život i koje žude za slobodom.

“To su osobe koje se svađaju, prave probleme i buntovne su, a mi ih volimo zbog toga”, kaže Šaobo.

U kolekciji “Syro” mogu se pronaći razni modeli štikli, od onih klasičnih do ekstravagantnih sa visokim punim ili tankim petama. Šaobo i Henri kažu kako inspiraciju za nove modele pronalaze u svakodnevnom razgovoru o ličnim željama.

“Dijalog obično ide u smeru: ‘Želim ženske čizme na štiklu ali sa krupnom petom koja će biti čvršća. Prednji deo takođe mora biti širi da bi mi bilo udobnije…'”, otkriva Šaobo.

ČITAJTE:  Portparolka Bele kuće plakala zbog anti-LGBT zakona

Upravo takve i jesu njihove štikle, udobne i stabilne, tvrde njihovi brojni kupci. Svi modeli mogu se kupiti preko “Syro” onlajn prodavnice, a koštaju između 160 i 250 dolara.

Izvor: 021.rs


One comment

  1. Ja se borim za jednakost muskaraca i zena na primer da i muskarci nose haljine i suknje ,da se sminkaju pa i podrzavam da nose stikle .Ja vodim ljubav samo sa zenama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.