Ko je Julija Lemigova, supruga Martine Navratilove?


Martina Navratilova je već šest godina u braku sa Julijom Lemigovom.

Kada se priča o najboljoj teniserki svih vremena, mnogi će kao kandidatkinje istaći Serenu Vilijams ili Štefi Graf. Najviše teniskih stručnjaka, ipak, stavlja na prvo mesto Martinu Navratilovu.

Žena čija je karijera trajala neverovatno dugo je godinama bila u vrhu svetskog tenisa računajući i singl i dubl konkurenciju, a njena kolekcija velikih trofeja je neverovatna.

Jedan “trofej” je i Julija Lemigova, Ruskinja iz sveta biznisa sa kojom je Martina Navratilova već šest godina u braku.

Nekada najbolja teniserka sveta, a danas slavljenica 64. rođendana, Martina Navratilova, svoju dugogodišnju partnerku je zaprosila na US Openu 2014. godine. Iste godine su se venčale, a o svojoj seksualnoj orijentaciji je teniserka govorila još kada je to bila tabu tema, dok se aktivno bavila sportom.

ČITAJTE:  Selektor Austrije odstranio tri igrača zbog homofobije

Poslednjih godina grend slem turnire samo gleda, a mnogo veću pažnju javnost izaziva njena atraktivna supruga čiji život prati nekoliko velikih misterija.

Od oca generala Crvene armije, preko titule “Miss SSSR”, poslednje koja je dodeljena, pa do važnih poslova u švajcarskim bankama, znalo se da Lemigova nema nimalo običan život. Rad u banci, gde je bila zadužena za ruski kapital, doneo je poznanstva sa mnogim moćnim ljudima.

Jedan od njih, tada oženjeni Edvard Stern, potpuno je poludeo za atraktivnom Ruskinjom. Nakon nekog vremena je odlučio da se razvede, a kasnije i da oženi Juliju, jednu od najlepših žena na svetu tih godina.

Zajedno su dobili sina 1999. godine, ali je dečak Maksimilijan preminuo posle samo šest meseci. Razlozi nikada nisu otkriveni, obdukcija je pokazala da je imao povrede glave, dadilja je nestala, a Stern je na saslušanjima bio potpuno konfuzan.

ČITAJTE:  Preminuo Đurica Stankov! Decenijama se borio sa HIV infekcijom i protiv stigmatizacije obolelih

Dete je preminulo dok je bilo sa ocem, naglo mu je pozlilo i lekari nisu mogli da urade ništa. Mnogi su smatrali da je za njegovu smrt odgovoran biznismen koji često nije verovao da je dete njegovo, ali optužnica nikada nije podignuta.

Brak se raspao vrlo brzo, a nekoliko godina kasnije je Eduard Stern pronađen mrtav u svom stanu. Četiri metka iz neposredne blizine, a sve se desilo nakon orgija koje je lično organizovao.

Ubila ga je prostitutka, nakon svađe oko novca, a mnogi francuski političari su tih dana strepeli da se njihovo ime ne pojavi u javnosti. Svi su bili, na neki način, povezani sa Sternom i njegovim zabavama.

ČITAJTE:  Jelena i njena devojka žele da postanu majke

Juliju Lemigovu prošlost je pratila. Iako je promenila kontinent, pa se više posvetila širenju biznisa sa kozmetikom u SAD, dešavanja iz Francuske nije mogla da izbriše. Bila joj je potrebna promena u životu.

Ljubav Martine i Julije traje više od 12 godina, a sa njima žive i dve ćerke Julije Lemigove, o čijem se odrastanju zajednički brinu.

Martina Navratilova je početkom osamdesetih izjavila kako je biseksualna, ali je godinama kasnije priznala da je privlače samo žene. Tokom života je bila u vezi sa nekoliko poznatih ličnosti, ali je tek u Juliji pronašla ljubav.

Tenisku karijeru je obeležila sa 18 grend slem titula u singlu, 31 u ženskom dublu i 10 u miks dublu, po čemu je najuspešnija u istoriji tenisa.

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.