Ko je Electra Elite, transrodna pevačica sa srpskog trendinga


Ako ste jutros skrolovali trending listom na youtubu, sigurno ste videli ime Electra Elite i njenu pesmu Lepa sam, na kojoj joj gostuje Angellina.

Electra je pre 13 godina započela tranziciju, a iza sebe ima brak i dvoje dece, koja je podržavaju. Sin i ćerka su ponosni na nju, a „tata“ će je zvati do kraja života.

U intervjuu za Nova.rs ona otkrila kako je pre trinaest godina odlučila da promeni život, kako je porodici saopštila odluku, o njihovoj podršci, kakve su bile reakcije i kako se sada sin i ćerka ponašaju prema njoj.

“Ja sam veliki patriota. Volim ko sam, volim šta sam i volim odakle dolazim. Znam gde su mi koreni. Ja sam u stvari jedna velika gospođetina, a pošto vas interesuje trač i klač, znači jedna transrodna osoba”, započinje Electra razgovor i nastavlja:

ČITAJTE:  Drag kraljica nosi olimpijsku baklju u Parizu

“To muškarac više ne postoji kod mene, ali recimo, dvanaest-trinaest godina živim u ovom svetlu u kojem me trenutno vidite. Imam dvoje dece – ćerku od 19 godina i sina od 15 godina. Deca, bivša supruga, majka i brat su mi najveća podrška, a potom i cela familija oko mene. Niko od njih se nije protivio mojoj odluci. Važno je kako servirate ljudima, na kom nivou. Finansije igraju veliku ulogu u čitavom nivou tranzicije. Država mnogo pomaže, ali nemamo pomoć druge vrste što se tiče usavršavanja tranzicije, odnosno da idemo napred i budemo “žena-žena””, kaže Electra, a onda se osvrće i na odnos sa svojom decom:

“Moja deca su moj ponos. Fino su vaspitana i upravo sam im objasnila šta su to životne vrednosti, a ne predrasude. Sin i ćerka su naučili da sve mora biti normalno. Čovek mora da proživi život onako kako želi, da diše punim plućima i bude to što u stvari jeste bez maskarade. Upravo me moja ćerka Diva forsira za puno stvari. Štaviše, ja sam joj modna ikona za razliku od njene majke. Pitali ste me da li me zove ‘tata’. Tata ostaje tata. Odskočna daska sam samoj sebi bila, ali kad se deca raduju vašem napretku, onda nema većeg bogatstva i sreće”, rekla je, između ostalog, pevačica.

ČITAJTE:  Igor Koruga: Plesnim performansom o queer nasleđu

Ona ističe da je sa bivšom suprugom u sjajnim odnosima i ne može da prođe dan da se ne vide ili ne čuju. Jedna drugoj su, i posle 20 godina, najveći oslonac u životu.

“Bivša supruga mi je najbolja drugarica. Pričamo i o momcima, čak joj ja dajem savete pošto imam više iskustva s njima. Što se tiče mog emotivnog statusa, zauzeta sam na sve strane. Dečko je rodom iz Srbije. Srećna sam, zadovoljna i ispunjena u svakom pogledu”, kazala je ona.

Electra otkriva da joj se dopada slavni vaterpolista Nikola Rađen, jer je po njenom ukusu “prava muškarčina”.

“Ja se ložim na životinje i drvoseče, volim da je muško Duško. Recimo, sa javne scene mi se dopada Nikola Rađen. Što se tiče pevača, ne ložim se na njih. Oni nisu moja sfera. Nikako mi ne idu pevač i pevačica”, rekla je Electra i dodala da veoma poštuje Cecu Ražnatović i Jelenu Karleušu.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

Izvor: Tračara


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.