“Kelti” Milice Tomović u Panorami Berlinskog festivala


Debitantski igrani film rediteljke Milice Tomović ”Kelti” uvršten je u program Panorama predstojećeg Berlinskog filmskog festivala, koji će ove godine biti održan u onlajn formatu.

To će istovremeno biti svetska premijera ostvarenja u kom uloge tumače Dubravka Kovjanić, Stefan Trifunović, Nikola Rakočević, Milica Grujičić, Jelena Đokić, Slaven Došlo, Nada Šargin, Jovana Gavrilović, Olga Odanović, Jovan Belobrković.

– “Kelti” su porodična drama sa elementima komedije, pisana sa željom da se stvori zabavan, lud, nostalgičan i emotivan film za koji će publika poželeti da se nikada ne završi. To je film o nestanku jedne zemlje i gubitku identiteta koji su prikazani kroz tri različite generacije unutar jedne porodice i njihove svakodnevne rutine – kaže rediteljka o svom prvencu i dodaje

ČITAJTE:  Modni mogul navodno godinama silovao mladiće

– Zamisao je bila da se se istovremeno pozabavim i svojim detinjstvom i svojim životom odrasle osobe i da, pružajući tačku gledišta osmogodišnjakinje na taj period, sebi obezbedim priliku da, sada kada sam i sama u tim njihovim godinama, u potpunosti razumem ono kroz šta su moji roditelji prolazili tada.

Milica Tomović je režirala segment “Diplomiranje” u sklopu omnibusa “Oktobar” (2011), kao i neke od epizoda serije “Jutro će promeniti sve”. Autorka je nagrađivanog kratkog igranog filma “Tranzicija” (2016).

Scenario za “Kelte” napisale su Milica Tomović i Tanja Šljivar. Producent filma je Vladimir Vasiljević, a izvršna producentkinja Jelena Radenković. Pomoćnica režije je Maša Nešković, direktor fotografije Dalibor Tonković. Film je montirala Jelena Maksimović, a za dizajn zvuka se postarao Jakov Munižaba. Scenografkinja je Marija Mitrić, kostimografkinja Maja Mirković dok je za šminku i masku zadužena Marija Kovačević Jovanović.

ČITAJTE:  Prvi slučaj transrodnog deteta u srpskim školama

Međunarodni filmski festival u Berlinu, umesto u februaru, ove godine će biti održan od 1. do 5. marta u onlajn formatu i u dve faze. Onlajn takmičenje i dodela nagrada biće u martu, dok će projekcije otvorene za publiku biti organizovane u junu.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.