Jelena Trivan: Ako je dozvoljeno tući pedere, zašto ne bi bilo dozvoljeno tući profesore


Jelena Trivan gostovala je u Crvenom kartonu kod Svetislava Basare gde se dotakla odražavanja Evroprajda, kao trenutne goruće teme u Srbiji.

– Ja već godinama u ovo vreme pokušavam da skrenem pažnju na to da gej parada odnosno prajd nije pitanje seksualnosti. Nego poštovanja zakonitonitosti. E sad govore da to nije u duhu naše tradicije – rekao je Basara.

– Pa nije u duhu naše tradicije ovoliki broj slučajeva zlostavljanja dece, i u crkvi i van nje. Nije u duhu tradicije da samo jedna trećina plaća alimentaciju, nije nam tradicija femicid, porodično nasilje. Kada govorimo o tradiciji bojim se da je to klizav teren. Moramo da se držimo ustavnosti osim kada to ustavno pravo ne ugrožava neki drugi vitalni državni interes. Pretnja Prajdu nisu ni desničari, ni tradicionalne vrednosti jer ja ne znam nikoga ko će promeniti svoju seksualnu orijentaciju zato što su se oni okupili u parku Manjež – rekla je Trivan.

ČITAJTE:  Golim grudima na litiju

– Nasilje kao način razmišljanja uvek ima različite mete. Homoseksualci su sada u fokusu, za mesec dana neće biti. Nemojte da se čudite kada vi tradicionalni vrednovatelji Srbije, kada se Partizanovci i Zvezdaši potuku do te mere da počnu da biju policajce i nabijaju baklje usta. Jer je to politika gde je dozvoljeno tući nekog ko je drugačiji – rekla je Trivan.

– Kada to naučite nekog mlađeg i povučete ga u litije. Onda će taj mladić od toga da štiti svoju porodicu naučiti da se porodica štiti batinama. Znate koliko ima nasilja u školama, kada dete dobije 4 prebijete učiteljicu ili profesorku. Pre neki dan je pretučena žena iz Centra za socijalni rad, a svi aplaudirali. Onda vam nasilje postane lajfstajl, pa birate ko je taj ko vas ugrožava. Ako je dozvoljeno za pedere, zašto ne bi bilo dozvoljeno i za profesore – rekla je Trivan.

ČITAJTE:  „Emocija je jedan od prvih pokretača LGBT zajednice“

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.