Izlazi nova sezona ‘The L Word’


I biće u istom osunčanom kvir tonu kao i prethodne.

The L Word, masovno popularna serija o lezbejkama iz Los Anđelesa sa početka dvehiljaditih se vraća. Kako izveštava Hollywood Reporter, produkcijska kuća Showtime je dala zeleno svetlo novoj sezoni, koja će biti u jednako osunčanom kvir tonu kao i prethodne, samo uz nekoliko novih karaktera koji će obogatiti one na koje smo već navikli.

Originalna serija je tokom svog prikazivanja od 2004. do 2009. godine postala pravi gilti pležr ljudima iz čitavog sveta, posebno zbog toga što je bila revolucionarna u prikazivanju lezbejki na televiziji. D tada smo lezbejske likovi uglavnom gledali kao površne karaktere koji su tu da obogate neke druge likove. Ova serija je gledaocima omogućila široku paletu glavnih i sporednih likova, i aspekte života lezbejki kakve nemamo prilike da vidimo na ekranu: one o ljubavi, seksu, prijateljstvu i naravno one pune haotične drame. Serija nije bila savršena, i čak je naišla na negodovanja fanova koji su želeli da vide manje stereotipne likove i više različitosti na svim poljima (rodnim, rasnim, telesnim). Ali ono što je najvažnije, ova serija prikazuje lezbejsku zajednicu i omogućuje ljudima koji se osećaju izolovano da žive u nekom drugom svetu i budu okruženi lezbejkama.

ČITAJTE:  "Topli film" premijerno na Beldocsu 22. maja

Iz tima ove serije kažu da su veoma svesni da moraju da je usavrše. Kreatorka serije Ilen Čaiken će opet biti glavna producentkinja, a vraćaju se i glavne glumice, Dženifer Bils (koja glumi Bet Porter), Ketrin Mening, koja glumi Šejn i Liša Hejli koju u seriji znamo kao Alis. Međutim, timu se priključuje Marja Luis Rajan, koja će nadamo se produkciji ove serije dati jednu novu, svežu perspektivu.

Iskreno, to će seriji biti i više nego potrebno, s obzirom da se lezbejska zajednica sa početka dvehiljaditih do danas dosta promenila. Kao što i sam naziv The L Word serije kaže, biti ponosno autovana u doba kada je serija emitovana je i dalje bio veliki tabu, ali danas, postoje mnoge serije sa glavnim likovima koji su kvir, od Orange Is the New Black do serije Queer Eye. Stigma je malo nestala, što znači da će serija morati dosta da se potrudi i uradi mnogo više od samog uvođenja glavnih i sporednih lezbejskih likova.

ČITAJTE:  Kevin Spejsi slomljen pred kamerama

Izvor: VICE


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.