Istopolne zajednice nigde nisu ugrozile tradicionalnu porodicu i natalitet!


Pevačica Nataša Bekvalac kaže za Kurir da je donošenje zakona o istopolnim zajednicama izuzetno važno, jer, kako navodi, služi da se poboljša obični, svakodnevni zivot LGBT zajednice – pravo na posetu u bolnici, pravo na zajedničku imovinu, pravo na brigu i staranje u teškim trenucima.

– To nije gej brak već partnerstvo, koje je u mnogim zemljama odavno odobreno, pa ni na koji način nije ugrozilo tradicionalnu porodicu i natalitet, što je glavni argument protivnika zakona. Nadam se da svi želimo društvo u kom su svi jednaki i u kom jedna velika grupa ljudi ima pravo na dostojanstven život isto kao svi mi ostali. Što se Crkve tiče, ne bih ulazila u polemiku. I sama sam vernik i verujem u ljubav i dobro u ljudima, verujem da hrišćanstvo podrazumeva prihvatanje i razumevanje bližnjeg svog – kaže naša sagovornica povodom saopštenja koje je danas Sinod SPC uputio u vezi sa predlogom zakona o istopolnim zajednicama.

ČITAJTE:  Održan Prajd u Parizu, LGBT zajednica strahuje od dolaska desničara na vlast

Podsetimo, Sinod SPC saopštio je danas da je Predlog zakona o istopolnim zajednicama neprihvatljiv i ocenio da je nedopustivo istopolne zajednice zakonski izjednačavati sa brakom i porodicom, kako je navedeno u tekstu Nacrta zakona.

– Pomenuti predlog zakona za SPC je neprihvatljiv, jer je ogromna većina predloženih odredbi u suprotnosti sa Jevanđeljem Hristovim i sveukupnim iskustvom i praksom Crkve, na kojima je duhovno i moralno utemeljen naš srpski narod, kao i celokupna evropska civilizacija – navodi se u saopštenju.

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.