„Hteo sam da pokažem – seksualna orijentacija nije prepreka“


Defanzivni linijaš Karl Nasib izjavio je da je dugo prikupljao hrabrost da javno obelodani da je gej, ali da je to prethodnog leta uradio kako bi pokazao mlađim generacijama da će biti prihvaćeni bez obzira na seksualnu orijentaciju.

„Želeo sam da pokažem da seksualna orijentacija nije prepreka. Oklevao sam, sat vremena sam zurio u telefon pokušavajući da se ohrabrim. Kada sam pomislio na mlađe generacije i ljude koji će se možda naći u sličnoj situaciji, rešio sam da objavim“, izjavio je 29-godišnjak.

Komisioner NFL Rodžer Godel tada je podržao Nasiba i odao mu priznanje na hrabrosti pošto je on prvi javnosti poznati gej aktivni NFL igrač. Defanzivni end je od ulaska u ligu 2016. godine bio čaln za Klivlend Braunsa, Tampa Bej Bakanirsa i Las Vegas Rejdersa – za koje je prethodne sezone igrao na 13 utakmica i kao član rotacije zabeležio 21 obaranje, 1,5 sek i jedan fambl. Od marta je bez angažmana i spreman je da iskoristi sledeću priliku.

ČITAJTE:  Navijači Milana proslavu Interove titule nazvali gej paradom

„Postoji evidentan napredak. Situacija i dalje nije idealna, ali kao društno moramo da nastavimo razvoj i ophodimo se prema drugima polazeći od ljubavi, a ne od mržnje. Nadam se najboljoj mogućoj prilici da pokažem šta umem na terenu – nisam blizu penzije, želim da igram“, zaključio je Nasib.

Izvor: Sport klub


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.